fbpx

Zprávy

Akcie společnosti Tesla získávají zvýšení cílové ceny!

RBC Capital zvýšila cílovou cenu Tesly (NASDAQ: TSLA ) na 223,00 USD z 186,00 USD, přičemž si po výsledcích zisků za 4. čtvrtletí udržela lepší rating!

Outperform po výsledcích za 4. čtvrtletí, kdy společnost zaznamenala silnou odezvu na nedávné snížení cen až do konce ledna a nejsilnější objednávky od začátku roku do současnosti než kdykoli v historii.

Analytici v poznámce napsali: „TSLA dokazuje, že dokáže podpořit růst poptávky a zároveň udržet marže nad 20 %, což je pozitivní pro krátkodobý i dlouhodobý výhled.

Tesla zaznamenala silnou reakci poptávky na nedávné snížení cen do konce ledna a od počátku roku zaznamenává nejsilnější objednávky než kdykoli v historii. TSLA také těží z nedávno aktualizovaných pravidel pro klasifikaci ekologických vozidel, která nově definují cenový strop pro Model Y na 80 tisíc USD (předtím 55 tisíc USD). Elektromobilový gigant již jednou cenu Modelu Y zvýšil (+500 USD) v reakci na silnou poptávku a tato reklasifikace by mohla poskytnout další možnost další úpravy cen.

Výhled počítá s 1,8 mil. dodávek v letošním roce (+37 % r/r), ale vidí potenciál pro růst na 2 mil. vozů v letošním roce za správných podmínek. RBC Capital modeluje 1,81 mil. Vedení je přesvědčeno, že bez leasingu a reg. úvěrů se jim letos podaří udržet průměrné ASP nad 47 tis. dolarů. RBC modeluje ~48,5 tis. dolarů.

TSLA pokračuje ve snižování rizika harmonogramu dodávek objednávek, protože se společnost odklání od dodávek na konci čtvrtletí. Ve 4Q22 tvořily dodávky ve třetím měsíci pouze 51 % z celkového počtu kusů, což je pokles oproti 64 % ve 3Q22 a 74 % ve 2Q22.

zdroj: www.investing.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka