fbpx

Zprávy

Zatímco Bitcoin a Ethereum hledají dno, Litecoin za poslední měsíc silně vzrostl

Ještě před měsícem se obchodoval jen mírně nad úrovní 50 dolarů. Dnes atakuje 80 dolarovou hranici. Řeč je o kryptoměně Litecoin, která za poslední měsíc zpevnila téměř o polovinu. V rozbouřeném moři kryptoměnových trhů jde o poměrně vzácný úkaz. Růst Litecoinu má však celkem racionální vysvětlení.

Kryptoměna Litecoin se dostala na šestiměsíční maximum. Jen za poslední měsíc zpevnila asi o 48 procent, když se z úrovně kolem 50 dolarů vyšvihla na dohled 80 dolarové hranici.

Růst Litecionu v posledních dnech zesiloval a jen za uplynulých 24 hodin jeho hodnota vzrostla o více než čtvrtinu.

Kryptoměny přitom v posledních měsících zažívají spíše negativní období, a špatná nálada byla ještě posílena pádem kryptoměnové burzy FTX.

Podle expertů je však růst Litecionu celkem logický. Tuto virtuální měnu totiž čeká za několik málo měsíců takzvané půlení nebo-li „halving“.

Jde o proces, který spojujeme spíše s Bitcoinem, a sice, že po určitém období dojde ke snížení tempa těžby dané kryptoměny na polovinu. Jinak řečeno, nabídka virtuální měny od okamžiku půlení poroste polovičním tempem než předtím.

Litecoin podobně jako Bitcoin tedy v sobě má nastavený mechanismus, který by měl působit spíše na růst hodnoty digitální měny. Samozřejmě za předpokladu, že poptávka zůstane přinejmenším stabilní.

Naproti tomu Bitcoin si během posledního týdne sáhl poměrně hluboko, když jeho cena klesla pod 16 tisíc dolarů.

Přibližně od 15 600 dolarů se sice Bitcoin zase odrazil k růstu, ale sotva umazal ztráty z předchozích dvou dní. V podobném duchu se vyvíjí obchodování s druhou nejrozšířenější kryptoměnou Ethereum.


Zdroj: Godbole, CoinDesk.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka