fbpx

Zprávy

Proč akcie Apple letí vzhůru?

iPhone roste spolu s oživením technologických akcií. Výrobce iPhonů má nyní instalovanou základnu více než 2 miliardy aktivních zařízení.

Akcie společnosti Apple (AAPL 1,92 %) vzrostly minulý týden v pátek v 11:37 SEČ o 3,5 % poté, co společnost ve čtvrtek po uzavření trhu zveřejnila výsledky hospodaření za první fiskální čtvrtletí.

Právě růst instalované základny zařízení, která nyní přesahuje 2 miliardy, ukazuje na světlou budoucnost. Generální ředitel Tim Cook vyzdvihl řadu produktů a služeb společnosti jako nejlepší v historii. Tržby z prodeje iPhonů se po očištění o měnové kurzy meziročně nezměnily, ale dlouhé čekací doby naznačují, že nebýt výpadků v dodávkách, mohly být tržby vyšší.

Apple má pěknou synergii produktů a služeb, které se spojují. Příjmy ze služeb ve čtvrtém čtvrtletí přesáhly 20 miliard dolarů – téměř pětinu příjmů společnosti Apple. Růst zde má pozitivní dopad na ziskovost společnosti Apple, jejíž hrubá marže se za poslední tři roky vyšplhala vysoko nad 40 %.

Rostoucí instalovaná základna společnosti Apple je nejlepším ukazatelem rozšiřující se konkurenční propasti. Čím více produktů si zákazníci kupují, tím více jsou spjati s ekosystémem Apple. To by mělo vést k mnohaletým konzistentním příjmům, protože uživatelé utrácejí za aplikace a předplatné a přechází na nový hardware.

zdroj: www.fool.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka