fbpx

Zprávy

Maďarský forint před zveřejněním sazeb oslabuje, ostatní měnové páry jsou v útlumu

Maďarský forint v úterý oslabil před zveřejněním sazeb ze strany Maďarské národní banky, která by měla ponechat svou základní úrokovou sazbu beze změny, zatímco ostatní měny rozvíjejících se trhů byly vůči umírněnému dolaru oslabeny.

„Je příliš brzy na to, aby začali zmírňovat svou přísnou politiku, která byla zavedena v říjnu loňského roku s cílem podpořit forint,“ uvedl Chris Turner, vedoucí ING pro globální trhy.

Forint se v předchozí obchodní seanci propadl o 0,7 % poté, co agentura Fitch změnila výhled ratingu dluhu Maďarska ze stabilního na negativní. 

Ostatní středoevropské a východoevropské měny na počátku obchodování vůči euru oslabily.

Během dne se očekává také rozhodnutí nigerijské centrální banky o úrokových sazbách, neboť úřady se snaží omezit inflaci, která je nejvyšší za posledních dvacet let.

Akcie na rozvíjejících se trzích byly nevýrazné a obchodování bylo do značné míry utlumené, neboť řada asijských trhů zůstala uzavřena kvůli oslavám nového lunárního roku, včetně pevninské Číny, Singapuru, Jižní Koreje a Malajsie.

Jihoafrický rand mezitím klesl o 0,4 %, přičemž investoři byli opatrní před čtvrtečním rozhodnutím centrální banky ohledně měnové politiky. Turecká lira vůči oslabenému dolaru vzrostla, zatímco ruský rubl přidal 0,3 %.


Zdroj: tradingview.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka