fbpx

Zprávy

Indonésie zpřísní podmínky pro kryptoměnové burzy. Pravidla nekompromisně vymáhá také britský regulátor

Indonéské úřady vydají nová pravidla pro obchodování digitálních měn. Indonéské úřady si od toho slibují získání větší kontroly nad lokálními kryptoměnovými toky. Zpřísňují se například podmínky pro obsazení managementu.

Indonéské ministerstvo obchodu chystá nová pravidla pro kryptoměnové burzy, které budou mít zájem fungovat na indonéském finančním trhu.

Jednou z důležitých podmínek, jež bude muset provozovatel takové burzy splnit, je, že ve vedení burzy musí zasednout nejméně ze dvou třetin lidé s indonéským občanstvím.

Opatření přichází jako reakce na nedávné dočasné pozastavení vyplácení peněz kryptoměnovou burzou Zipmex. „Nechceme dávat povolený (kryptoměnovým burzám) neuváženě. Chceme dát najevo, že jen ty, které splní nová pravidla, považujeme za kredibilní,“ uvedl náměstek indonéského ministerstva obchodu Jerry Sambuaga pro agenturu Reuters.

K nekompromisnímu vymáhání pravidel pro kryptoměnové obchodníky přistupuje také britský regulátor finančního trhu FCA (Financial Conduct Authority).

Ten varoval, že na území Velké Británie působí kryptoměnová burza FTX bez řádného povolení. FTX je přitom jeden z nevětších globálních obchodníků s digitálními měnami.

„Téměř všechny firmy, ale i jednotlivci, kteří nabízejí nebo zprostředkovávají finanční služby včetně obchodování s aktivy, musí mít naši registraci a autorizaci,“ uvedl úřad FCA ve svém prohlášení k danému případu. „Tato firma naši autorizaci nemá, přesto cílí na klienty ve Velké Británii,“ dodal.

Kryptoměny a i kryptoměnové burzy jsou stále častěji cílem regulačních úřadů jednotlivých zemí. Státy totiž v obchodování s kryptoměnami mimo jiné spatřují riziko praní špinavých peněz. Stejně tak jim vadí, že obchodníci často využívají nepřehledného prostředí k daňovým únikům.


Zdroj: Sulaiman, John – Reuters

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka