fbpx

Zprávy

Deutsche Bank roste, protože investoři označují obavy kolem věřitele za „iracionální“

Akcie Deutsche Bank AG NA O.N. (ETR:DBKGn) v pondělí vzrostly a dostaly se do blízkosti vrcholu regionálního indexu Europe Stoxx 600, když se německý věřitel odrazil od prudkých ztrát v předchozí seanci.

Analytici podpořili posílení Deutsche Bank navzdory pátečnímu poklesu o 9 %, který přišel poté, co prudce vzrostly náklady na pojištění jejího dluhu proti neschopnosti splácet. Obavy o zdraví širšího odvětví finančních služeb se zvýšily také po úpadcích Silicon Valley Bank a Signature Bank a nuceném převzetí Credit Suisse Group AG (SIX:CSGN) konkurenční UBS Group AG (SIX:UBSG).

Obavy trhu kolem Deutsche Bank však „začínají být iracionální“, tvrdí analytici společnosti Kepler, kteří rovněž ponechali své nákupní hodnocení akcií. Analytici Citi tento názor podpořili a dodali, že obavy z expozice Deutsche Bank vůči komerčním nemovitostním úvěrům v USA, které byly zatíženy nárůstem výpůjčních nákladů a klesajícím oceněním nemovitostí, jsou „zvládnutelné“.

V pátek německý kancléř Olaf Scholz reagoval na otázky, že by Deutsche Bank mohla zažít vlastní verzi zmatků kolem Credit Suisse, slovy, že banka je „zásadně modernizovaná“ a „velmi zisková“.

Dnešní ranní zisky Deutsche Bank pomohly pozvednout akcie dalších významných evropských bank, které se v posledních týdnech potýkaly s velkou volatilitou, přičemž německá obdoba Commerzbank AG O.N. (ETR:CBKG) a španělská Banco Santander (BME:SAN) se obchodovaly v zelených číslech. Index Europe Stoxx Banks, který je souborem největších věřitelů v regionu, se rovněž posunul vzhůru o více než 1,3 %.

zdroj: www.investing.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka