fbpx

Zprávy

C3.Ai klesla o 20 % kvůli slabé předpovědi Wedbush vidí příležitost ke koupi

Akcie společnosti C3.ai (NYSE:AI) se v předobchodní fázi obchodovaly o 20 % níže poté, co softwarová firma s umělou inteligencí nabídla slabší než očekávanou předpověď.

Společnost také ve středu oznámila výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí, které byly lepší, než se obávala, protože rostoucí poptávka po podnikových aplikacích AI podpořila nové obchodní výhry.

Výrobce softwaru AI vykázal upravenou ztrátu ve výši 0,13 USD při tržbách 72,4 milionu USD, což překonalo odhady, které počítaly se ztrátou 0,17 USD při tržbách 71,29 milionu USD.

Lepší než obávaná ztráta za čtvrtletí je důsledkem rostoucí poptávky trhu po podnikové AI, která vedla k „výraznému nárůstu příležitostí a zkrácení prodejních cyklů“, uvedla společnost.

Ve 4. čtvrtletí společnost uzavřela 43 smluv, z toho 19 pilotních, přičemž počet kvalifikovaných podnikových příležitostí určených k uzavření do 12 měsíců v prodejním potrubí se za poslední rok více než zdvojnásobil. Průměrný prodejní cyklus dohod ve 4. čtvrtletí činil 3,7 měsíce, což je o 5 měsíců méně než o rok dříve.

Při pohledu do fiskálního roku 2024 společnost nyní očekává upravenou ztrátu v rozmezí 50,0 až 75,0 milionů USD při tržbách 295,0 až 320,0 milionů USD. Analytici očekávali celoroční tržby ve výši 317 milionů USD.

Pro 1. fiskální čtvrtletí byla předpokládaná upravená ztráta z provozní činnosti v rozmezí 25,0 až 30 milionů dolarů při tržbách 70 až 72,5 milionů dolarů. Analytici předpokládali tržby za 1. čtvrtletí ve výši 71,6 milionu USD.

Po zprávě o výsledcích za 4. čtvrtletí si akcie AI vysloužily jak snížení, tak zvýšení ratingu. Analytici DA Davidson po nedávném nárůstu akcií snížili rating z Buy na Neutral. Akcie C3.ai od začátku roku vzrostly o více než 200 %, což je důsledek silné poptávky investorů po akciích spojených s umělou inteligencí.

„Domníváme se, že C3.ai je na cestě k akceleraci ve 2H24 na základě dynamiky způsobené poptávkou po generativní umělé inteligenci, která se nyní náležitěji odráží v ceně akcií,“ napsali v poznámce.

Na druhé straně analytici Wedbush zvýšili doporučení pro akcie na Outperform z Neutral s cílovou cenou více než dvojnásobně zvýšenou na 50 USD za akcii.

„Ačkoli to bude hrbolatá cesta, věříme, že c3 se otočila a je nyní připravena využít transformační příležitosti v oblasti umělé inteligence v hodnotě 800 miliard dolarů v příštím desetiletí, přičemž případů využití přibývá ve všech oblastech a společnost je v jedinečné pozici, aby pomohla vést a zpeněžit tento výhled na příštích 12 až 18 měsíců,“ uvedli.

zdroj:www.investing.com

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka