fbpx

Zprávy

Tesla žádá o povolení k výstavbě své evropské gigafactory. Kde by mohla stát?

Americká automobilka Tesla podala žádost o povolení k výstavbě své první evropské gigafactory. Továrna by mohla vyrůst v Německu. Braniborské ministerstvo zemědělství potvrdilo, že příslušnou žádost obdrželo.

Gigafactory automobilky Tesla by měla vyrůst poblíž města Grünheide, které leží ve spolkové zemi Braniborsko, asi 40 kilometrů jihovýchodně od Berlína. Továrna by mohla začít vyrábět vozy ještě letos. Původní plán Tesly ale bylo spuštění výroby Modelu Y už začátkem letošního července, jenže kvůli úředním průtahům je tento termín už fakticky nereálný.

Braniborské ministerstvo zemědělství podle agentury Reuters uvedlo, že kromě výroby elektromobilů Tesla žádá také o povolení výroby baterií. Ministerstvo ale odmítlo další detaily sdělit. Uvedlo pouze, že schvalovací proces bude trvat o něco déle, než se původně předpokládalo a konečné rozhodnutí přijde později.

Automobilka Tesla už dříve oznámila, že po dokončení evropské gigafactory se v ní bude vyrábět až 500 tisíc kusů Modelu Y ročně. K aktuální situaci se ale Tesla podle agentury Reuters odmítla vyjádřit.


Reuters

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka