fbpx

Zprávy

Německý regulační orgán zahájil antimonopolní přezkum společnosti Microsoft

Německý antimonopolní úřad zkoumá tržní sílu společnosti Microsoft (NASDAQ:MSFT), což by mohlo vést k vyšetřování obchodních praktik amerického technologického giganta a případným zákazům, pokud se zjistí, že poškozují hospodářskou soutěž.

Bundeskartellamt uvedl, že rozhodne, zda by měl být Microsoft označen za společnost „mimořádného významu pro hospodářskou soutěž na všech trzích“.
„Takové zjištění by nám umožnilo přijmout opatření v rané fázi a zakázat možné protisoutěžní praktiky,“ uvedl prezident Bundeskartellamtu Andreas Mundt.

Mluvčí společnosti Microsoft uvedl: „Microsoft se domnívá, že se jedná o velmi závažný problém: „Jako významná technologická společnost jsme si vědomi své zvýšené odpovědnosti za podporu zdravého konkurenčního prostředí.“

„Budeme konstruktivně spolupracovat s Bundeskartellamtem, který se snaží pochopit naši roli na digitálních trzích,“ dodal mluvčí v e-mailovém prohlášení.
Řízení představuje první fázi dvoufázového procesu a zatím nezahrnuje posouzení konkrétních praktik ve společnosti, uvedl regulátor v prohlášení.

„Pokud stížnosti nebo jiné informace naznačují, že existují náznaky, že se společnost Microsoft dopouští potenciálně protisoutěžních praktik, bude muset být v této věci vydáno samostatné rozhodnutí – rovněž po konzultaci s Evropskou komisí a případně dalšími orgány pro hospodářskou soutěž,“ uvedl úřad.

Německý úřad již prohlásil, že mateřská společnost Googlu Alphabet (NASDAQ:GOOGL) a Facebook (NASDAQ:META) vlastní společnosti Meta, které mají mimořádný význam pro hospodářskou soutěž na všech trzích.

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka