fbpx

Zprávy

IPO Lamborghini!

Sledujte všechny aktuální informace o nadcházejícím IPO!
Existují jasné náznaky, že již za krátkou dobu plánuje výrobce sportovních vozů Lamborghini IPO. Je zřejmé, že to vzruší investory po celém světě.


Kdy je však IPO Lamborghini naplánováno? Jaké jsou budoucí prognózy a vyplatí se investovat do akcií Lamborghini? Právě pro vás jsme shromáždili několik informací.

Společnost Lamborghini byla založena v Itálii v roce 1963 a od roku 1998 vlastní 100 % akcií společnosti Lamborghini německá automobilka Audi. Drobný fakt na okraj: Audi zase od roku 1964 patří koncernu Volkswagen.

Většina příjmů společnosti Lamborghini pochází z výroby a prodeje automobilů. Ty si můžete koupit ve 165 autosalonech v mnoha zemích světa. Co však ví jen málokdo – výroba sportovních vozů není to jediné, čím společnost vydělává své peníze. Součástí podnikání Lamborghini je také výroba lodních motorů. Kromě toho jsou od roku 2017 v nabídce také vozy SUV.

Klíčové finanční údaje pro případné IPO Lamborghini
Analytici agentury Bloomberg v současnosti odhadují, že Lamborghini má hodnotu přibližně 11 miliard USD. Obzvláště působivé jsou údaje o prodejích italského výrobce sportovních vozů. V roce 2019 se společnosti Lamborghini podařilo zvýšit tržby na 1,81 miliardy dolarů. V předchozím roce to bylo ještě 1,42 miliardy dolarů. To odpovídá nárůstu o 28 %.

V roce 2020 však tržby opět mírně poklesly, a to o 11 % na 1,61 miliardy dolarů. Důvodem je pandemie Covid 19, která způsobila hospodářskou krizi na celém světě. To by však investory nemělo vůbec znepokojovat, protože prognózy vedení počítaly s tržbami ve fiskálním roce 2020 pouze ve výši 1,3 miliardy dolarů.

Ještě více než tržby se zvýšil počet prodaných vozidel. V roce 2019 si lidé koupili přibližně 8 200 vozů značky Lamborghini. To je o 40 % více než v předchozím roce. Výhodou zde je, že Lamborghini nejen dělá obrovskou radost svým investorům, ale také vytváří pracovní místa. A o tom, že je pro zaměstnance atraktivním zaměstnavatelem, svědčí i ocenění „Nejlepší místo pro práci v Itálii“, které společnost získala již několikrát po sobě.

Vyhlídky na primární nabídku akcií Lamborghini
Prognózy společnosti Polaris Market Research ukazují, že investice do společnosti Lamborghini je slibný nápad. Podle této společnosti zabývající se průzkumem trhu a poradenstvím se očekává, že italský výrobce luxusních a sportovních automobilů zvýší do roku 2026 hodnotu svého podniku na více než 100 miliard eur. Navíc by podle prognóz měl roční růst činit 34,5 %.

Byly však i doby, kdy prognózy pro Lamborghini předpovídaly spíše pokles. Společnost, která je ve stoprocentním vlastnictví Audi, si však díky řadě crossoverů otevřela nové trhy a dokázala tak opět zvýšit své prodeje, a tedy i příjmy.

Řada finančních expertů uvádí pozitivní prognózy možného podílu Lamborghini. Pokud se Volkswagen rozhodne nabídnout akcie společnosti Lamborghini k obchodování na burze, bude se s akciemi Lamborghini jistě velmi dobře obchodovat. To znamená, že v nejlepším případě se můžete těšit na vysoké výnosy, pokud včas investujete do společnosti Lamborghini. Z tohoto důvodu byste nás měli pravidelně sledovat, abyste se o IPO dozvěděli co nejdříve.

Kdy se chystá primární nabídka akcií Lamborghini?
Mnohá prohlášení společnosti Audi zatím neposkytla mnoho podkladů pro zvěsti o možném IPO Lamborghini. Podle zprávy agentury Bloomberg však mateřská společnost Audi, Volkswagen, zvažuje prodej akcií společnosti Lamborghini. Tímto způsobem by se automobilka se sídlem v Sant’Agata Bolognese stala částečně nezávislou. To by znamenalo, že by nic nestálo v cestě vstupu Lamborghini na burzu.

Neexistují však žádné potvrzené zdroje, že by Volkswagen tento krok plánoval. Jisté je pouze jedno – v budoucnu se toho může ještě hodně změnit. Proto se těšíme na to, jak se bude vyvíjet situace ve vedoucích funkcích Lamborghini a jeho mateřských společností Audi a Volkswagen.

Kdo ví, třeba budete moci brzy investovat do Lamborghini a koupit si akcie na burze? Samozřejmě vás budeme informovat a pravidelně vám poskytovat nejnovější informace.

zdroj: https://lamborghini.iposhareprice.com/

Sdílet

Další zprávy

Stáhněte si e-booky ZDARMA!

ZDARMA

Nejčtenější

Chci zaslat e-booky na můj email

Registrace

Osobní schůzka